Milyen autó kell a nőnek?
2018. február 19. írta: noh

Milyen autó kell a nőnek?

Különleges autók, egyedi nőknek. A mai posztban annak jártam utána, hogy a női sorozathősöknek milyen autót írtak a készítők.

peyton-sawyer-one-tree-hill-24034405-500-247.gif

Lorelai Gilmore- Szívek Szállodája/Gilmore Girls

Egy Jeep Wrangler ennek a törékeny nőnek? Hát persze! Főleg, hogy nem törékeny, hanem nagypofájúszájú, és ha akar, akkor hegyeket tud megmozgatni. 

lorelai_jip.jpg(kép)

Ebben az autóban, bármennyire is eltúlzottnaknak hangzik, benne van a lázadás, a sorba be nem állás, és a hűség. Mert bár az évadok során Lorelai-nak lehetett volna egy fancy kis autója, a Jeep végig megmaradt. 

A Jeep márka egyébként a legrégebbi terepjáró márka, amelynek elődje még a II. világháború alatt vált népszerűvé.

A sorozatban használt autó árverésre került a széria befejezése után, és most egy Deep River nevű 4600 fős kisvárosban van Connecticutban, ami a képek alapján eléggé Stars Hollow-ra emlékeztet, így megtalálta igazi helyét. :)

Peyton Sawyer- Tuti gimi/One Tree Hill

A szintén kissé vad, de különlegesen kedves, művészi adottságokkal megáldott, rock és punk zenéért rajongó Peyton egy 1963-as Mercury Comet-tel járja a kisváros utcáit a (tudom, hogy bárgyú) Tuti gimiben.

p-s-s-peyton-scott-22407982-500-278.jpg(kép)

Az autó hossza 493 cm, (Khm, én egy VW Golffal is nehezen parkolok.) 3 sebességes, 101 lóerős. Az USA-ban már 3, 87 millió Ft-nyi dollárért meg lehet vsárolni.

Saga - A híd/Bron-Broen

Saga Norén Porscheja nem csak a svéd nyomozó szokatlan jellemének karakterével nőtt egybe, de a sorozat egyik szimbólumává is vált. A Dánia és Svédország közötti helyszín váltást is gyakran jelzik azzal, hogy Saga autója áthajt az Öresund hídon. Az 1977-es model barnás zöldes színe is tökéletesen passzol a sorozat melankolikus hangulatához, maga az autó mégis ad a jeleneteknek egy olyan dinamikát, amit egy Porscheval adni lehet.

Ez a 911-es model nagyon kis számban készült, ma Nagy-Britanniában a számuk 10 alatt van

the-bridge_saga_6.jpg(kép)

Stuttgartban gyártották 1964-89 között. A 911 típus alapján épített 935-ös model megnyerte a Le Mans-i 24órás versenyt. Ma 12 millióért megvásárolható az E-bayen, és még automata váltós is van belőle. ;)

Pamela Ewing - Dallas

És arra emlékszik még valaki, amikor Boby Ewing egy '977-es Corvette C3-mal lepe meg? Ugye, hogy igen! :)

corvette.jpg(kép)

A szerelmes férj nem nagyon foghatott mellé ezzel a 300 lóerős, bőrüléses kis sport autóval. 

A kocsi a kicsi, és jól manőverezhető korvett hadihajó típus után kapta a nevét.

A Corvette-nek jelenleg a 7. generációja fut (C7), és mindent egybevéve 2009-es adatok alapján 750 darab volt forgalomban az USA-ban.

Joyce Byers- Stranger Things

Az 1970-es években játszódó sorozatban, Winona Ryder karaktere egy 1976-os Ford Pintoval jár a fiát keresni, vagy megmenteni már 2 évad óta. A maga évtizedében gyakori autónak számított, 1970 és '80 között gyártották, a gyártás befejezéséig több, mint 3 millió darabot adtak el belőle.

Így ez az autó talán csak nekünk, európaiaknak tűnik különlegesnek.

winona.jpg(kép)

Egy elég jelentős botrányban volt érintett az autó, mivel azzal vádolták meg a gyártó Ford Motor Companyt, hogy egy ütközésnél könnyen kilyukadhat az üzemanyagtartály, ami következtében az autó kigyulladhat. 1972-ben egy halálos kimenetelű tűzeset miatt 6 millió dollárra büntették a gyártót. Az ítéletet súlyosbította, hogy a cég tudott a hibáról, de olcsóbbnak találta az esetleges kártérítéseket kifizetni, mint visszahívni az összes eladott autót, és elvégezni rajtuk a darabonként 11 dolláros javítást. Később, egy 1991-es jelentés cáfolta, hogy a Pinto veszélyesebb lett volna más, importált versenytársainál.

Ettől azért sokkal szebb, értsd. élénkebb színekben is kapható volt.

Etus- Szomszédok

Na jó, esküszöm csak a vicc kedvéért. Bár tudom, hogy nagyon is komoly dolog volt ez. 

etus.jpg

1957 óta gyártották, a limuzin kivitel felett kapható volt kombi és coupé változatban is, alig győztek válogatni az emberek! 

Kár is róla többet írni, a trabantról úgyis mindenkinek van egy saját sztorija. Írd meg a tiédet kommentben!

Te melyiket választanád? Kimaradt a kedvenced? Írd meg azt is!

 

Sorozatokról pedig itt és itt írtam korábban.

Facebook, Instagram, minden lájknak örülök! :)

 

forrás: itt itt, itt, itt, itt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1713673380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2018.02.21. 13:02:03

Saga Porscheja 1977-es, a IV. évadban pontosan kimondják

noh 2018.02.21. 15:37:22

@Intimitás Gourmet: Ajjaj, látszik, hogy még a 4. évad most következik nekem. :) Köszi, javítottam is. :)
süti beállítások módosítása