5 sorozat nem csak(!) nőknek
2018. január 31. írta: noh

5 sorozat nem csak(!) nőknek

Sorozat rajongó vagyok.:) Nem nézek meg bármit, hosszan válogatok, mire nekiülök egynek. A mai posztban olyan sorozatokat szeretnék ajánlani, amelyeket bármikor megnéznék ismét. Karakteres női főszereplőkkel, és fontos családi szálakkal. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, férfiaknak is bátran ajánlom őket! ;) 

This is us- Rólunk szól

Ez a sorozat nálam tavaly mindent vitt.  Alapvetően azokat a sorozatokat szeretem, amelyek magával rántanak (ezekről itt írtam korábban), és ha akarom, meg tudom nézni őket egy éjszaka alatt.

Ez viszont olyan erővel hatott rám és olyan jó volt egy-egy részben elmerülni, hogy inkább hetente csak egyet néztem belőle.

Egy család története, ami hármas ikrek születésével indul. Bemutatja, hogy hogyan, milyen családban, milyen viszonyok között, milyen problémákkal nőtt fel 3 gyerek, ezekkel a gondokkal, örömökkel hogyan birkóztak meg ők és a szüleik, és hogyan hatnak ezek rájuk 30 év múlva. Szívfacsaró és szívet melengető is egyben.

Már  bőven fut a 2. évad, lagalábbis angolul, és én is megnéztem már belőle néhány részt. Nem mondom, hogy nem tetszett jobban az első évad, de attól még ez az évad is erősen ajánlott kategória. Mostanra lett nekem az egyik szereplő lelki vívódása olyan, ami már nem igazán érdekel. Rendben, megértettem, hogy neki rossz, de nem tudok vele mit kezdeni, és már inkább zavar.

A sorozat olyan problémákat boncolgat mint a gyermek elvesztése, az egyik szülő korai halála, anya-lánya bonyolult kapcsolata, fiatalon tönkrement házasság, súlyproblémák miatti önbizalomhiány, alkoholizmus, munka-magánélet közötti egyensúly megtalálása, adoptálás már meglévő gyerekek mellé, halálos betegség elfogadása, feldolgozása. Egyszóval minden olyan probléma előkerül, ami általában, a legtöbb családban előfordul. És nem szimplán bemutatja, hogy ez a gond, ennek ez lesz a következménye, hanem bemutatja a probléma miértjét is.

Valami ilyesmire mondhatta a Terápia című magyar sorozat az egyik szereplő, hogy "És akkor majd nekem jobb lesz, ha megértem hogy ki miért ilyen hülye?" Nézz bele, próbáld ki, hogy jobb lesz-e!

this_is_us_season_2_poster.jpg

(kép)

The Crown

Szintén a tavalyi év nagy sikersorozata. És tényleg hihetetlenül jó. Sosemszerepelt a rövid távú útiterveim között Anglia, de most már szeretném megnézni a saját szememmel is, hol él II. Erzsébet, mert az évad végére szinte úgy érzi az ember, hogy személyesen is ismeri az uralkodót.

A sorozat a Királynőre épül, bemutatja, hogy hogyan kellett 26 évesen átvennie egy birodalmat, hogyan tudta érvényre juttatni az akaratát akár Churchill-lel szemben is, és emellett képet kapunk a szűkebb királyi családról is. A sorozat báját és velejét azonban az adja, hogy nem szimplán egy történelmi sorozat. Egyformán szól egy fiatal nőről is, aki ugyanúgy szeret, gondoskodik, és félti a családját, mint bárki. És ugyanúgy támadnak kétségei a a saját maga képességei és külseje felől, mint bármelyikünknek, amikor egy nála szebb és érdekesebb emberrel találkozik össze. Elképesztő jó rész például a 2. évadban, amikor Erzsébet királynőt Jackie Kennedy látogatja meg a Buckingham Palotában.

Netflixen elérhető az eddigi két évad.

the_crown.jpeg(kép)

Divorce- Válás

Ez a sorozat kicsit kakukktojás a mai listából. Ezt a főszereplő miatt választottam, ugyanis Sarah Jessica Parker játszik benne, ugyanolyan fanyarul üdén, mint annak idején a Szex és New Yorkban. És persze micsoda ruhákban! :)

Egy 40-es nőről szól a sorozat, akinek van két gyereke, férje, szép háza, menő karrierje. De válni akar a férjétől, akitől teljesen elhidegült, és végre azt a munkát akarja csinálni, ami valójában boldoggá tenné. A sorozatot az imdb eléggé lehúzza (6.7), de szerintem jó volt. Friss, pörgős, vicces, nem túl hosszú, 30 perces részekkel.

A gyártó az HBO, így náluk lehet nézni is, a 2. évad pedig most kezdődött január 14-én.

The Good Wife- A férjem védelmében

Ez a nagybetűs sorozat számomra. Az volt az első résztől fogva, és az is maradt 7 évadon keresztül. Merthogy már évekkel ezelőtt véget ért, de szerintem időt álló. Alapvetően egy politikai-jogi dráma sorozat, de leginkább  egy nőről szól, aki több mint 10 éven keresztül csak a családjának élt egy amerikai kertvárosban, feladva ügyvédi karrierjét. Egy nap azonban beütött a botrány, a politikus férj lebukott, hogy megcsalta, ráadásul ezzel egy időben le is csukták korrupció vádjával. Innestől kezdve Alicia-nak nem csak elölről kellett kezdenie az életét, és családfenntartóvá válnia, ráadásul 40 éves kora környékén versenyeznie a huszonéves ügyvédekkel, de meg kellett küzdenie a nyilvánossággal, a férje iránt érzett haragjával, az anyósával, és elsősorban önmagával.

Külön pozitívum a sorozatban, hogy sokszor reagált az éppen aktuális világeseményekre, így a történetet alakulását sem kerülte el a gazdasági világválság, vagy például a Wikileaks botrány.


thegoodwife.jpg(kép)

+1

The Good Fight - Diane védelmében

A sorozat folytatódott 2017-ben a The Good Fight (Diane védelmében) címmel, amiben Alicia volt főnöke, a határozott, ízig-vérig nő, és megrögzött demokrata Diane a főszereplő. Sajnos még nem tudtam belenézni, de a leírás alaján egy hasonlóan fordulatos, és aktuál politikai utalásoktól sem mentes sorozat, mint az elődje. A 2. évad március 4-én indul, de addig is a HBO Go-n elérhető az 1. évad akár magyar szinkronnal is. Minden bizonnyal érthető a sztori akár a The Good Wife ismerete nélkül is.

Neked melyik a kedvenced? Írd meg kommentben!

Tetszett a bejegyzés? Olvasnál még hasonlókat?

Kövesd a Facebook-oldalt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr213613307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása