Pilóták a bukósisak alatt
2018. március 09. írta: noh

Pilóták a bukósisak alatt

Március végén veszi kezdetét a 2018-as Forma-1-es szezon, a hírek pedig már most tele vannak a kapcsolódó eseményekkel. Mindig is olyan családban éltem, ahol a vasárnap délutáni Forma-1 nézés közös program volt, de mostanában kevésbé érdekelt, aztán rájöttem, hogy miért is van ez. Azért, mert nem ismerem a pilótákat, nem tudok róluk semmit, nem úgy, mint még 10-15 évvel ezelőtt, pedig ez nekem fontos lenne. Ezért belecsaptam az internetbe, és összeszedtem róluk néhány dolgot. 

formula-one-e1499938118456.jpg

Gyerekként képes voltam egy-egy vasárnapi rajt előtt, a házunk udvarán táblákkal felvonulva kiabálni és szurkolni Michael Schumachernek. Aztán kb. 10 évvel később amikor először beléptem a majdani férjem régi szobájába szintén schumacheres, ferraris relikviák fogadtak. Kiderült, hogy gyerekkorában ferraris cuccokba öltözve várta, hogy kialudjanak azok a bizonyos piros lámpák, ő pedig benyomhassa a REC gombot a videón, hogy utána is visszanézhesse még vagy ezerszer a futamot. No, hát illyenek vagyunk mi, rajongók.

Mióta azonban nincs Schumacher, kevésbé van kiért rajongani, és kevésbé van miért nézni a Forma-1-et. De ennek most véget vetek, és felkészülten fogom várni a március 25-án kezdődő új idényt.

10 csapatban 20 pilóta indul idén a világbajnoki címért. Nézzünk most meg először 3 csapat 6 versenyzőjét. Ők végeztek az első 6 helyen a tavalyi pontversenyben. (A sorrendet nem tartottam.)

Ferrari

1519310949-ferrari-sf71-h.jpg

Sebastian Vettel

Német származású, négyszeres Forma-1 világbajnok, 2015 óta a Ferrari csapat tagja, előttte mind a négy vb címet a Red Bull csapatával szerezte. Pályafutását 7 éves korában kezdte.

Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a gyerekkori hősei a "három Michael" volt: Michael Schumaer, Michael Jordan és Michael Jackson. És csak azon múlt, hogy nem énekes lett, hogy nem volt jó hangja.

sebastian-vettel-862157.jpg(kép)

Párja Hanna Prater, akivel kapcsolatuk középiskolás koruk óta tart. Két lányuk született, Emilie és Matilda.

sebastian_vettel_hanna.jpg

Szabadidejében bukósisakokat tervez saját maga számára,a 2013-as idény végére már 76 különböző sisakban ült autóba. 

vettels_helmet.jpg

(kép)

Emellett fontosnak tartja a jó kapcsolatot az aktuális F1 autóival is, ezért azokat minden évben elnevezi. A tavalyi autó neve például Gina volt.

És csak hogy témánál maradjunk, a Verdák 2. német szinkronjában is szerepet vállalt.  

 

Kimi Raikkönen

A finn Jégember, ahogy emlegetik. Az elnevezés azonban nem csak származására, de természetére is utal, amit  úgy látszik annyira megkedvelt, hogy már megjelenik a bukósisakján és a karján lévő tetováláson is.

kimi.jpg

Szintén világbajnok, aki 2007-ben a Ferrarival szerezte a címet. Később kirándult egyet a raliautózásban, de 2013-ban visszatért az F1-be.

Jelenlegi felesége úgy nyilatkozott róla, hogy "A nyugalma jó hatással van rám is. Ezt a tulajdonságát mindenkinek figyelembe kell venni. A személyisége tele  van gyönyörű jellemvonásokkal." 2 gyerekük van, Robin és Rianna.

kimi_family.jpg

 

Red Bull

f1-aston-martin-red-bull-racing-fantasy-rendering-2017-aston-martin-red-bull-racing-livery-5786062.jpg

Daniel Ricciardo

A 28 éves, olasz származású, ausztrál versenyző, 9 éves korában Ayrton Senna hatására kezdett gokartozni

ricciardo.jpg

 Látod ezt a mosolyt? Ő mindig ilyen. A mottója pedig hozzá: ha sikeres akarsz lenni, akkor élvezned kell azt, ami csinálsz. 

 A tavalyi évben egyszer sikerült futamot nyernie, de emellett számtalanszor állt a dobogó 2. és 3. fokán.

Barátnője az olasz-montenegrói származású Jenne Boskovich, akivel középiskolás koruk óta ismerik egymást. A nyilvánosságot igyekeznek kerülni, így elég kevés dolog található róluk a neten.

jemmadaniel1.jpg

 

Max Verstappen

1997-es születésű holland versenyző, akinek már a nagyapja is autóversenyző volt. Apja Jos Vestappen, szintén forma-1 pilóta, anyja pedig Sophie Kumpen korábbn gokart versenyző (!).

verstappen.jpg

Így talán érthető is, hogy 2014-ben minden idők legfiatalabbjaként, 16 évesen először tesztelhetett F1 autót a Red Bull Junior Team-ben, majd egy évvel később ő lett a verseny sorozatban legfiatalabbként debütáló pilóta is. És így történhetett meg az, hogy már fél éve versenyzett forma-1-es pilótaként, mielőtt jogosítványát a közutakra  is megkaphatta volna.

Az elmúlt évben a világbajnokság 6. helyén végzett.

Mercedes

b1d102bb4e7869eef26a768ee9233a6b.jpg

 

Lewis Hamilton

1985-ös születésű brit versenyző, Vettelhez hasonlóan szintén négyszeres világbajnok. Már 12 éves korában szerződést kötött a Mercedessel, hogy később a csapatnál fog versenyezni. Forma-1-es pályafutását 2007-ben kezdte, amikor is rögtön a világbajnokság 2. helyén végzett, a következő évben pedig meg is szerezte az első helyet. 

lewis-hamilton-009.jpg

Eléggé megosztó személyiség, vesenyzési stílusát sokszor éri kritika.

A magánéletét kissé nehéz követni, sokáig együtt volt Nicole Scherzinger énekesnővel, azóta pedig folyamatosak a pletykák róla és Palvin Barbiról. Aktuális párkapcsolati ügyei általában meg is látszódnak a futamokon nyújtott teljesítményein.

a3d470eec65e7c438a59718228a0ef1c.jpeg

Újabban pedig a vegán  életmódnak hódol, vagyis semmiféle állati eredtű dolgot nem eszik, és nem is visel. A bbc-nek adott nyilatkozata alapján azért, mert nem kíván hozzájárulni a környezet tönkretételéhez. 

Valtteri Bottas

Egy újabb finn versenyző, aki túl sokat nem szeret elárulni magáról, pedig érdemes odafigyelni rá is, hiszen a tavalyi pontversenyt a 3. helyen zárta a Mercedessel.

valtteri-bottas.jpeg

28 éves, felesége a szintén finn sprotoló Emilia Pikkarainen, aki korábban rövidpályás úszó eb-n szerzett ezüst érmet.

pikkarainen_bottas.jpg

És ettől többet tényleg nem tudtam meg róla... 

Na de akkor már ajánlok egy vlogot is,amit a héten a kitukodás közben fedeztem fel. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg elég fényűző életéről, ahol hol Mika Hakkinennel autókázik, hol luxus yacht-okról ugrál a a tengerbe, hol pedig... na szerintem tök jó belenézni! 

Neked ki az örök kedvenc? Írd meg kommentben!

Tetszett a poszt? Akkor kérlek kövess facebook-on! :)

És itt az instagram is, ahol inkább Dánia a főszereplő.

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1813702356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.03.10. 13:37:21

Számomra Emberi vonalon is M Schumacher az egyik legnagyobb. Ő volt az aki úgy került go kartba hogy a papa pályagondonok volt. Nem ültetvényes, mint a Senna család vagy vállalkozó mint Hamilton papa vagy playboy mint Button papa. Egy egyszerű szakmunkás volt, Schumacher pedig tehetsége révén szerzett szponzorokat, akiknek karrierje végéig hálás volt.

Aztán ott volt Mansell aki a saját munkájával szerzett jövedelme mellett a házát is feltette a karrierjére.

Egy fokkal stílusosabb volt Lauda, aki az életbiztosítását zálogosította el :)
süti beállítások módosítása