Idilli német kisvárosok, elérhető távolságban
2018. február 25. írta: noh

Idilli német kisvárosok, elérhető távolságban

Jön a tavasz, már csak pár nap van hátra a télből, ideje elkezdeni tervezgetni a kisebb-nagyobb kirándulásokat. Ezek a német kisvárosok igazi középkori hangulatot árasztanak, fapados repülő járatokkal kedvező áron, vagy akár autóval is viszonylag hamar megközelíthetőek.

heidelberg-open.jpg(kép)

Valamikor 6 éves korom környékén érintett meg a történelem szele az Egri várban. Tisztán emlékszem rá, hogy ott állok a várfal mellett, és kérdezgetem, hogy de akkor tényleg itt volt-e Jumurdzsák. Azóta is nagyon kedvelem a régi épületeket, házakat, városokat, ahol kicsit el lehet felejteni, hogy milyen évszámot is írunk. 

Ilyesmi érzést várnék ezeken az utcákon is.

Rothenburg ob der Tauber

(Vigyázat, több Rothenburg is van!) Dél-Németországban, Frankfurttól délre-keletre, Budapesttől mindössze 7,5 órányi autó út után ebbe a festői hangulatú történelmi városba csöppenhetünk szűk, macskaköves utcákkal és színes házakkal. Élhető városnak tűnik a maga 11 ezer fős lakosságával.

 maerchen-orte-rothenburg-deutschland-684_1.jpg(kép)

A város Németország egyik legszebb útvonala, a 350 km-es Romantische Strasse mentén helyezkedik el. A település középkori városrésze, a szintén középkori várfallal együtt maradt fenn, ezért a világörökség része.

A városban több múzeum is fellelhető, és itt található Európa legynagyobb karácsonyi boltja is, ahol akár augusztusban is megveheted a karácsonyi díszeket.

A Harry Potter egyes jeleneteiben is megjelennek a város utcái.

Miltenberg

A város magát a Majna ékkövének hívja, mivel a folyó kanyarulatában fekszik. A város fő nevezetessége a vár, amelyből pazar kilátás tárul a városra és a folyóra.

mainschleife-miltenberg1-1030x609.jpg

A vár kizárólag márciustól novemberig látogatható.

miltenberg.jpg

A város felkeresése hajó kirándulással is egybe köthető.

Quedlinburg

Berlintől 2,5 órányira Dél-Nyugatra fekszik Quedlinburg. Berlin Budapestről már 10 ezer forintért elérhető oda-vissza. 

quedlinburg.jpeg

(Nem, ez nem ugyanaz a fotó, mint az első városnál volt.)

A lakosság valamivel nagyobb mint az előző kettő esetében, itt kb. 24 ezer. A város kastélya,temploma,valamint a történelmi-városrész szintén a világörökség része. A település húzóereje ennek megfelelően a turizmus, ezért számos panzió, étterem üzemel.

quedlinburg-cafe.jpg

 A legrégebbi ház a városban 1300 körül épült, ma múzeumként üzemel. 

És nem mehetek el egy szó nélkül amellett sem, hogy Dorothea Erxleben, aki az első női orvos volt Németországban, szintén quedlinburgi születésű volt, 1754-ben szerzett diplomát, és később haláláig szülővárosában praktizált.

Idstein

Idstein Frankfurt mellett található, a skyscannert találatai alapján májusra 20 ezer forintért foglalható retúr repjegy Pestről. 

Talán már fölösleges is leírnom, hogy festői és romantikus, a képek úgyis magukért beszélnek. 

idsten.jpg

A város eredeti kastélya 1170-ben épült, amelyet az 1700-as években egészítettek ki.

A városban minden nyáron 3 napos szabadtéri jazz fesztivált tartanak vagy 75 különböző fellépővel.

idstein.jpg(kép)

Ebben a fenti hotelben ugyan 120 ezer forintot kell kifizetni 3 éjszakára 2 főnek, de azért ettől jóval olcsóbb szállásokis vannak akár a városban, akár a környékén.

Bréma

Bréma kakukktojás a mai listából, de úgy látsziklassan hagyománya lesz a posztokban egy kakukktojásnak. Bréma a maga 550 ezer fős lakosságával Németország 10. legynagyobb városa. 

Brémában hatalmas károkat okozott a II. világháború, ezért a városnak csak egy része őrzi a történelmi báját.

brema.jpg

Történelmi hangulatért a Schnoor-negyedbe érdemes ellátogatni, és persze ne hagyjuk ki a Brémai muzsikusok szobrát se.

Hamburgtól egy órányira fekszik, repülőjegy júniusra 24 ezer forintért kapható.

 

Láttál már szebbet, jobbat, érdekesebbet Németországban? Írd meg kommentben, és egy következő posztban összegyűjtöm ezeket is!

Kövess Facebookon és Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9713692480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása