3 egyszerű családi társasjáték
2018. január 11. írta: noh

3 egyszerű családi társasjáték

Elmúltak az ünnepek, lekapcsoltuk a karácsonyi fényeket, és már a 2. hetet gyűrjük a munkában az ünnepi szabadságok után.

Már január 1-jén hajlamosak vagyunk a tavasz után sóvárogni, pedig még nagyon messze van. Dobjuk fel azokat a hideg téli estéket is, mondjuk egy kis játékkal!

dice.jpg

Ez a hónap a leghidegebb egész évben, gyakori mínuszokkal, rövid nappalokkal, és ünnepek utáni fáradtsággal, lehangoltsággal. Tegyünk apró dolgokat a jobb hangulatért! 

Bonts egy tábla csokit, vagy süss valami egyszerű süteményt, és szólj a családnak, hogy játszatok valamit együtt! Játék közben feloldódik a légkör, lehet közben beszélgetni, nevetgélni, és ami még nagyon fontos, egy hét múlva is fel lehet idézni. „Emlékszel, micsoda szót rakott ki Manci a scrabble-ben?”

Játék tippek

Marokkó

Játékidő: 15-30 perc

mikado-1743593_1280.jpg

pixabay.com: alexas_fotos

Erre a játékra is biztosan mindenki emlékszik gyerekkorából. Volt műanyag, és fa verziója is. Csavard meg, aztán engedd el a pálcikákat és magadat is.

A Flying Tiger nevű (amúgy dán) boltban (Budapesten az Árkádban található) például nemrég vettem 400 Ft-ért. De elkészíthetitek hurkapálcikából is, egy kevés festékkel, filctollal, de játszható akár gyufaszálakkal, vagy fogpiszkálóval is. 

Ország-város

Játékidő: 20-30 perc

20180103_131604.jpg

Egy generációkon átívelő játék, amihez tényleg nem kell több, mint toll és papír.

Írd fel a kategóriákat (ország, város, fiú, lány, állat, növény, tárgy, és amit még szeretnél, pl. márkanév), valaki mondjon egy betűt, és azzal a kezdőbetűvel írjatok szavakat a kategóriáknak megfelelően.

Scrabble (szókirakó)

játékidő:  1-2 óra

20180111_132209_2.jpg

Mi most kaptunk karácsonyra egy hivatalos táblát, de akár házilag is elkészíthető ez is, eddig mi is ilyet használtunk. És még az elkészítése is lehet közös program. 

De talán a legtöbb padláson ott lapul a Szópárbaj nevű játék is.

szoparbaj.jpg

Ha többen vagytok az előírtnál, vagy még kicsi a gyerek, alkossatok csapatokat, gondolkodjatok együtt! A lényeg a játék öröme! :)

 

Neked melyik a kedvenc játékod? Írd meg kommentben!

(nyitókép)

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3313546599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása