3 tényleg szórakoztató magyar sorozat
2018. február 03. írta: noh

3 tényleg szórakoztató magyar sorozat

És itt most a lényeg tényleg a szórakoztatón van, mert persze nem állítom, hogy mind minőségi sorozat, de azt igen, hogy könnyed kikapcsolódásnak, mély lélektani mondanivaló  nélkül, valóban alkalmasak. Nézzünk magyar sorozatokat, mert pár év alatt tényleg sokat változott a felhozatal, és ma már van alternatíva a Barátok Közt helyett is.

Mi kis falunk

Ezzel kezdem, mert a sorozat 2. évada ma indult az RTL Klubon. Nekem úgy tűnik, hogy tudja hozni az első évadban már megszokott színvonalat, és a szereplők is egytől-egyig maradtak. A nézettségi mutatók alapján a nézők szeretik, én azért a mai listából ezt kedvelem a legkevésbé, de nézzük az elejétől.

A sorozat felnagyítva, eltorzítva ugyan, de egy átlagos magyar falu gondját-baját, örömét, mindennapi életét szeretné bemutatni. Így a főbb karakterek a klasszikus rendőr, a bögyös kocsmáros csaj, a pap akiért minden nő bolondul, a nagybetűs polgármester, a hivatalba beajánlott rokon gyerek, a "szakképzett" fociedző és az állatorvos, aki jobb híjján az embereket is gyógyítja.

A 147 lelket számláló képzeletbeli falu lakói minden epizódban más bonyodalomba keverednek: szoborvatás kisebb bakival, pókerverseny a kocsmában a pap részvételével, vagy a körforgalom esete, ami soha nem épült meg, de már az erre elnyert támogatási pénz is hiányzik.

650_1.jpg

(kép)

A mai évadnyitó részben például, egy átmulatott éjszaka után elkötötték a macsó edző imádott autóját. A rendőri nyomozó munka ugyan nem túl hatékony, de végül szépen-lassan összeáll, hogy mi is történt pontosan.

Akad jó néhány olyan szituáció ami vicces, de nekem azért a poénok nagy része még mindig erőltetett, és őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy hány évadot lehet még építeni arra, hogy a szereplők fele mindig részeg. 

A sorozat vonzerejét pedig szerintem pont az adja, hogy minden részben ráismerhetünk kicsit a szűkebb vagy tágabb lakóhelyünkre.

Az RTL Most-on visszanézhető minden eddigi epizód.

 

Válótársak

Az alapsztori szerint van 3 férfi, akiket vagy kiraktak otthonról mert félreléptek, vagy ők maguk léptek le a kissé eszelős párjaik mellől. (Na persze őket sem kell félteni.) Találnak egy hatalmas házat, ahol összeköltöznek, és ahol életükben először kell gondoskodniuk magukról, kicsit kiélvezhetik a szabadságot amellett, hogy próbálják az életüket is rendbe hozni. A sorozata 3. és egyben befejező évadánál jár jelenleg ,amikor is a 3. főszereplő pasi ismét összebútorozik egy rövid szünet után, hogy aztán együtt újabb hülyeségeket csináljanak.

valotarsak.jpg

(kép)

A történet mostanra szerintem kifulladt, de azért heti 45 percben még így is szerethető. Scherer Péter alakítása fenomenális,elviszi a sorozatot egyedül a hátán. 

Az évad erősségét igazán a mellékszálak, és főképp a mellékszereplő színészek adják. Alföldi Róbert vendégszereplésével ilyen-olyan formában biztos találkozott mindenki, elég sok helyen szembejött néhány hete. Tényleg szakadni lehet azokon a jelenetejken amelyekben közreműködött.

A másik szál pedig Aranka karaktere, aki Dávid (Scherer Péter) titkárnője. Valami hihetetlen jól alakítja az otthon elhanyagolt, született titkárnő szerepét. Annyira jól játszik, hogy már-már a néző érzi kényelmetlenül magát, hogy mit meg nem tesz egy kis irodai romantikáért.

aranka_1.jpg

 (kép)

Egy dolgot nem értek viszont már 3 éve. Gubás Gabinak miért annyi szerepe van minden,de tényleg minden részben, hogy magassarkúban, farmerban, hátul zsebre tett kézzel áll egyhelyben. 

gg_1-collage.jpg (kép)

És még egy szempont: nagyon jó a díszlet is, amiben játszódik, igazán modern dizájnnal, és külső helyszínekkel is, jó nézni.

RTL Moston szintén visszanézhető minden eddigi epizód.

 

Aranyélet

Azt hiszem mondhatom, hogy ez ma Magyarország legjobb sorozata, fordulatos cselekménnyel, és minőségi akciójelenetekkel.

Egy család története, akik próbálják fenntartani a kicsit sem átlagos életszínvonalukat, és a mindennél fontosabb látszatot arról, hogy a szülőknek sikerült kitörniük az egykori egyszerű vidéki életükből. Azonban a budai villát, a feleség születésnapjára szánt autót , vagy a család törzskönyves kutyáját sem tudja másból finanszírozni, mint kisebb-nagyobb lopásokból. Az átverések, hazugságok, bűncselekmények halmozódnak, és egy nap borul minden, feleségestől, családostól, és persze úszik a vagyon is.

aranyelet_s2_plakat_l-e1477402961443-1024x576.jpg

(kép)

A 2. évadban, annak érdekében, hogy bemutassák a szereplők motivációját, remekül ábrázolták a 90-es évek Magyarországát. Azt, hogy milyen volt, amikor a kapitalizmus hirtelen az emberek nyakába szakadt a giliszta és a kárpótlási jegy biznisszel együtt. Ezzel párhuzamban megjelenik az egyetemista gyerekeiken keresztül, hogy a mostani generációnak milyen lehetőségei vannak a könnyű pénzszerzésre. A filmben jó példa erre a Hallgatói Önkormányzatban való aktív jelenlét.

A 3. évadra a Miklósi család élete látszólag rendbe jön, újra együtt, boldogan, de azért most sem fogják meghazudtolni önmagukat,és a készítők elmondásai alapján szintén izgalmas évadot várhatunk, ahol immár az aktuális közügyekre fognak reflektálni.

A forgatás zajlik, a premier idén őszre várható.

A HBO Go-n visszanézhető.

Nálatok melyik a kedvenc? Ajánlásokat is szívesen veszek ezúttal is! :)

Tetszett a bejegyzés? Olvasnál még hasonlókat?

Lájkold a Facebook oldalt, és nézz szét Instagramon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5013630098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása