Skandináv szörfparadicsom
2018. május 15. írta: noh

Skandináv szörfparadicsom

Ha szörfözésről van szó, akkor rögtön minimum egy másik kontinenst látok magam előtt, homokos tengerpartokkal, akár pálmafákkal, napbarnított testű emberekkel. De azért nem kell rögtön Amerikáig vagy Ausztráliáig utazni, Európában is vannak erre megfelelő helyek, ahová gyakorlatilag fillérekből is elutazhatsz. És hogy hol is van ez?

surf_br_1.jpg(kép)

Dániában! Az ország nyugati partjainál ugyanis olyan ideális a széljárás a szörfözéshez, mint Hawaii-on,ezért is hívják ezt a területet Cold Hawaii-nak. Merthogy azért illúzióink ne legyenek, kellemes meleg ritkán van. Ellenben van  szél, méteres hullámok, szörf suli, hangulatos tengerpartok, éttermek, és laza hangulat egész évben.

A területet 1981-ben fedezte fel egy német szörfös, aki éppen Norvégiába tartott, de a rossz idő miatt nem indult a komp, így elindult felfedezni a környéket, hátha talál ott is megfelelő helyet a szörfözéshez. És hát nem kellett csalódnia. Mára Klitmøller -a terület központi települése- világszerte ismert a szörfözés szerelmeseinek körében. Olyannyira, hogy minden év szeptemberében a PWA (Professional Windsurfers Association) világbajnoki fordulójának helyszínéül is szolgál. 

snapshot_001.bmp

Magyarországról legkönnyebben a Ryanair Budapest-Billund járatával lehet eljutni, időben megvásárolt repjegyeggyel akár 12 ezer forintból megjárható oda-vissza, de az átlagár is kb 20 ezer forint körül szokott alakulni. 

Országon belül a tömegközlekedés drága, bár rendkívül jó, de inkább az autó bérlést ajánlom, hogy a reptérről eljussunk Thy-re.

klitmoller.png

Amikor mi itt jártunk sajnos éppen túl jó idő volt (két hete tombol a nyár Dániában, kb. 23 fokokkal!)  így vad szörfözést nem láttunk, de a hely hangulata talán így is átjön ebből a videóból.

 

Tetszett a bejegyzés? Kérlek, lájkold a facebook oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hyggeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8613922418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása